google-site-verification: googleae6c177f36b54f42.html Tez hazırlama, tez hazırlama merkezi. Tez yazımı ve tez konusu Yüksek lisans tezi Doktora tezi Makale yazımı Ankara Tez Merkezi®; tez hazırlama, ön lisans tez yazımı, lisans tez yazımı, yüksek lisans tez yazımı, proje yazımı, doktora tez yazımı, makale yazımı, tez önerisi hazırlama, literatür taraması konusunda destek sağlamaktadır.
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
        ANKARA TEZ MERKEZİ AKADEMİK DANIŞMANLIK MERKEZİ           

ANKARA TEZ MERKEZİ®

ANKARA TEZ MERKEZİ®

ANKARA TEZ MERKEZİ

TEZ YAZIMI



ARAŞTIRMACILARIN DİKKATİNE

Ulusal Tez Merkezi hizmetlerinin tamamı internet üzerinden verilmektedir.

Yazarları tarafından Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanında arşivlenmesine ve internet üzerinden tam metin erişime açılmasına izin verilen tezler açık erişime sunulmaktadır.

Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına üniversite kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.

Tez Veri Giriş Formunu doldurmak için, sisteme üye olmak gerekmektedir.

2006 yılı öncesi tezlerden erişime kapalı olanların yazarları “Tez Yayımlama İzin Belgesi”ni doldurarak tezlerini tam metin erişime açabilirler.

Yüksek Lisans Genel Bilgiler: Yüksek Lisans (Master), Lisans eğitimi tamamlandıktan sonra devam edilen eğitime verilen isimdir. Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olarak ikiye ayrılır. Yüksek lisans eğitimi “Master” olarak da adlandırılmaktadır. Yüksek lisans başvurusu yapmak için eğer tezli yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız ALES'e girip yeterli puan almış olmanız ve başvuru yaptığınız programın gerekliliklerini yerine getirmeniz gerekmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi için ALES şartı aranmamaktadır.

Tezli Yüksek Lisans: Tezli Yüksek Lisans Programı'nın amacı; öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamaktır. Kısaca özetlemek gerekirse tezli yüksek lisans eğitimi akademisyenlik yolunda atılmış ilk adımdır. Eğer akademisyen olmak gibi bir düşünceniz yoksa yüksek lisans eğitiminizi tezli yapmanız önerilmez.

Tezsiz Yüksek Lisans: Tezsiz Yüksek Lisans Programları'nın amacı ise akademisyenlik yolunda kapsamlı bilimsel araştırmalar yapmak değil, yapılan araştırmalardan elde edilmiş bilgileri öğrenciye kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Tezsiz Yüksek Yisans Programı genelde akşam dersleri şeklindedir. İkinci öğretim eğitimi gibi düşünebilirsiniz. Bu program, toplam otuz krediden az olmamak koşuluyla, en az on adet ders ile bir Dönem Projesi Dersi'nden oluşur. Dönem Projesi Dersi kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Öğrenci, Dönem Projesi'nin alındığı yarıyılda Dönem Projesi'ne kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek zorundadır. Tezsiz Yüksek Lisans Programları'nın sonunda yeterlik sınavı uygulanabilir.

Yüksek Lisans Başvuru Şartları Nelerdir? Bir Yüksek Lisans programına başvuru yapmak için öncelikle lisans diplomanızı almış olmanız gerekiyor. Üniversitelerin istedikleri belgeler birbirinden bazı noktalarda farklılıklar gösterse de temel olarak istenilen belgeler ve gerekli koşullar aşağıdaki gibidir (Tezsiz programlar için ALES şartı yoktur). ALES Sonuç Belgesi, Lisans Diploması, Transkript, Özgeçmiş, Fotoğraf, Yabancı Dil Yeterliliği, Tavsiye Mektubu (Referans Mektubu), Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar), başvuru yaptığınız üniversite bu belgelerin hepsini isteyebilir ya da bazılarını istemeyebilir. Bazı enstitüler bunlara ek olarak başka belgeler de isteyebilirler.

Farklı Amaçlarla Yüksek Lisans Yapmaya Karar Verilebilir. Örneğin; mezun olduğu lisans programından memnun olmayan ve alan değiştirmek isteyen birisi farklı bir alanda eğitim görmek için yüksek lisans yapmaya karar verebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda okul yöneticisi ve müfettiş olmak isteyenler (MEB okul yöneticisi ve müfettiş atarken Eğitim Yönetimi, Teftişi, Ekonomisi ve Planlaması Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nı veya Eğitim Yönetimi ve Teftişi alanındaki Yüksek Lisans Programı'nı bitirmiş olmayı gerekli görmektedir. MEB, atama sürecinde sınav ve kurs gibi çeşitli mekanizmaları da kullanmaktadır, ama belirtilen yüksek lisans programlarını bitirmiş olmak bu işi yapmak isteyenlere büyük avantaj sağlıyabilmektedir.

Mezun oldukları yüksek lisans programında uzmanlaşmak isteyenler yüksek lisans yapmaya karar verebilirler. “Yüksek” ünvanı almak isteyen mühendisler yüksek lisans yapmaya karar verebilirler. Yüksek lisans mezuniyeti ile “Yüksek Mühendis” ünvanı kazanırlar.

Akademisyen olmak isteyenler yüksek lisans yapmaya karar verebilirler. Doktoraya başvurmak için yüksek lisans eğitimi almış olma zorunluluğu yoktur, ancak doktora başvurularında bazı durumlarda avantaj sağlayabilmektedir. En genel yüksek lisans yapma amaçları bunlar olsa da, daha farklı amaçlar ile de yüksek lisans yapmaya karar verilebilir.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam11
Toplam Ziyaret274005
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.651034.7899
Euro36.488136.6343
Hava Durumu